Rootsinpyhtaa Rendezvous 2019Oletko kiinnostunut Amerikan rajaseutujen ja villin lännen historiasta? Haluaisitko tutkia ja kokeilla, eläytyä ja oppia? Jos vastasit kyllä, Rootsinpyhtää Rendezvous -leiri on juuri sinua varten.

Rendezvous-leiri on yksityistilaisuus, johon osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista ja hyväksymistä leirin jäseneksi.


Ilmoittautuminen tapahtuu täällä. Leiriin voi osallistua väljästi n. 1800-luvun Amerikan lännen historiallisessa asussa. Ulkopuoliset pääsevät tututustumaan leiriin avoimien ovien päivänä lauantaina 8.6. klo 13-17.


5.6. – 7.6. Building Days
8.6. Show Day (avoimet ovet) 13-17 sekä Frontier Dinner 17-24
9.6. Buckskinners Day
10.-13.6. Leirielämää, Cowboy Airsoft, Kukuljärvi, yms.
16.6. Take Down Day


Rendevous-leirin
avoimien ovien päivä


Buckskinner 2019 SM

Alkaen klo 12 Lauantain osuus suoritetaan leirissä showdayn aikana. Kilpailussa mitellään turkismetsästäjien taidoissa, kuten kirveen/veitsen/keihään heitto, jousiammunta, tulen sytyttäminen jne.

Lisätietoja: Bucksinner SM 2019


Cowboy Airsoft esittäytyy

Tsekkaa Cowboy Airsoftin airsoft-aseiden realismia ja tuntumaa, sekä kokeile niillä ampumista.


C.O.W.S.-yhdistyksen
illanvietto alkaen klo 17


Frontier-iltaan osallistuminen edellyttää asianmukaista historiallista asua
(CAS kisa-asu kelpaa) sekä ennakkoilmoittautumista 31.5. mennessä!
Ilmoittautumisen voi tehdä täällä.


ILLAN ALUKSI SHOWDAY:N JÄLKEEN PIDETÄÄN SPIRIT OF THE GAME -KILPAILU:

HIGH NOON

joka lännen nopeimman selvittämiseksi suoritetaan

Colt, Winchester ja Derringer

Airsoft muovikuula-aseilla,

Myös tussunuolilla saa osallistua!


Voittajasta julistetaan juhlallisesti

RENDEZVOUS:N NOPEIN!

Kannattaa saapua kokeilemaan taitojaan kauempaakin!

Osallistumaan pääsevät kaikki yhdistyksen lainavarusteilla.


C.O.W.S.:n sekä Rendezvous-leirin jäsenet
voivat osallistua kisailuun.


Illan päätteeksi tarjotaan kaikille osallistujille

Frontier Dinner

jossa paras puku huomataan!


Jos tulet tutustumaan leiriin Show Day -päivänä, voit tietysti tulla siviileissäkin, mutta suosittelemme pukemaan päällesi jotain sopivampaa, esim. CAS-kilpailuasusi.


Uskallamme yllyttää jäämään iltanuotiolle ja kokeilemaan yöpymistäkin, sillä silloin vasta pääset aitoon rendezvous-tunnelmaan.


Jos sinulla ole vielä ajanmukaista asua, niin tältä sivulta löydät ohjeita ja neuvoja asuhankinnassa. Ohjeita leirivarusteista löytyy tältä sivulta.


Jos et majoitu vieraana jonkun teltassa, voit yöpyä leirin hotellissa, jonka laatu etsii vertaistaan tällä puolen Mississippiä, on mahdollista yöpyä, jos paikkoja on vapaana. Leirin telttahotellissa ei tosin ole sänkyjä ja huovat ja makuualustatkin joudut tuomaan mukanasi, mutta villissä lännessähän matkaavallehan tämä on itsestäänselvyys.

Kupoli- ym. modernit teltat on jätettävä kotiin, jollet naamioi sitä näkymättömäksi esim. valkoisella telttakankaalla (canvas).

Kaikkien leiriläisten on ehdottomasti tutustuttava sääntöihin!


Paloturvallisuus

 • Jokaisessa asumuksessa on oltava sammutusastia tai muu sammutin.
 • Teltan ja tipin lämmönlähdettä ei jätetä vartioimatta.
 • Öljylamppujen kanssa on oltava varovaisia.
 • Tupakantumppeja ei viskellä ympäriinsä holtittomasti.
 • Nuotiota poltettaessa huomioitava mahdolliset ruohopalot.
 • Saunassa on varottava polttamasta itseään tai toisia.
 • Käytetään "maalaisjärkeä" ja pestään ihomaalit pois ennen löylyyn menoa.
 • Sauna on jätettävä siistiin kuntoon myös pukuhuoneiden osalta.
 • Leirin alueella on 20 kpl jauhesammutinta yhteisessä käytössä
 • Joka teltassa pitää olla ensiapupakkaus.

HUOM! Joka teltassa pitää olla sammutin tai vähintään vesisanko, eikä tulia saa jättää vahtimatta. Välineet on esitettävä marshalille leiriin saapuessa tai alueella ei saa leireillä. Tämä sääntö on ehdoton!

HUOM! Show Daynä vierailuaikana klo 14-18 tulen teko on ehdottomasti kielletty turvamääräysten mukaisesti!

Leirissä on leirin johtaja, eli Marshal, joka vastaa leirin järjestyksestä, valvonnasta ja turvallisuudesta. Marshalin apulaisina toimivat täysivaltaiset deputyt, jotka ovat tämän toimivallan käytännön toteuttajia. Deputyt huolehtivat vartiovuoroista ympäri vuorokauden ja valvovat että leirissä ei ole asiattomia henkilöitä. Marshalin ja deputyn käskyjä totellaan poikkeuksetta.

Varustus

 • Leiriin osallistujien on pyrittävä varustautumaan ajan hengen mukaisesti. Nahkatakki ja markkinastetson ei kuulu ajanmukaiseen varustukseen, moderneista hellehatuista, metsästysliiveistä, lenkkitossuista ja sandaaleista puhumattakaan. Kaikki modernit varusteet ja välineet (myös muovikassit) on syytä pitää piilossa, eikä myöskään ole hyväksyttävää nauttia virvokkeita tölkistä. Leirin säännöt koskevat myös nuorisoa. Puhelimet on pidettävä äänettömällä tai värinähälytyksellä, eikä ole suotavaa että puhelimessa keskustellaan näkyvästi. Tämä ei koske marshalia.

Airsoft

 • kaikenlainen uhkaaminen jne muuna kuin peliskenaarion aikana on kielletty
 • vain merkatun leirialueen sisäpuolella saa kantaa airsoft -aseita
 • leirillä on omat rajatut ampuma-alueet airsoft -aseille omatoimiseen ammuskeluun
 • jos haluat järjestää airsoft -pelin, siitä sovitaan marshalin kanssa erikseen ja kaikki peliehdotukset ovat tervetulleita
 • kaikilla airsoft -toimintaan osallistuvilla tulee olla koko silmän suojaavat vähintään EN166B -luokan suojalasit sekä hampaat suojaava kasvosuojus esim. paksumpi huivi.

Ilmoittautuminen

 • Leirille saapuessa ilmoittaudutaan Valtauskonttoriin (Land Office). Ilmoittautuessa kirjataan kuka on telttakunnan johtaja sekä telttakunnan kaikki jäsenet. Telttakunnan johtajan on näytettävä kuitti maksetusta leirimaksusta sekä valtauskirja. Mikäli ilmoittautumista ja leirimaksun suoritusta ei ole tehty määräpäivään mennessä leirimaksuun tulee korotus joka ilmoitetaan ilmoittautumistiedoissa.

Järjestys

 • Leirialuetta ei saa turmella. Marshal tarkastaa telttapaikan leirin päätyttyä ja jos se ei ole samassa siivossa kuin saapuessa, peritään telttakunnalta 50€ siivousmaksua. Telttakunnan jäsenten on poistettava ylimääräiset polttopuut ja muut roskat alueelta marshallin osoittamaan paikkaan ja nuotiopaikat on siistittävä niin ettei leireilystä jää jälkiä. Polttopuut otetaan vain marshallin osoittamasta paikasta. Leirillä kertyvät roskat viedään navetan takana olevaan isoon pikakonttiin. EI muihin roskiksiin. Pidetään huoli ympäristön siisteydestä!

Polttopuut

 • Polttopuut ovat maksullisia. Polttopuita ostetaan polttopuuvastaavalta n. sisäänostohintaan. Toki omat polttopuutkin saa tuoda.

Auton käyttö

 • Autolla saa vapaasti ajaa leiriin ainoastaan saapumispäivinä 7. -9.6. ja poistumispäivänä 19.6. Muuna aikana alueelle saa ajaa klo 10-12 ja 16-17 välisenä aikana marshalin luvalla.

Ruokien varastoiminen

 • Ruuat tulee säilyttää hyvin suojattuna, etteivät ne houkuttele alueelle eläimiä.

Lapset sekä kotieläimet

 • Leirissä koirat ovat koiria. Tappajasudet pitää jättää kotiin. Koiria eivät syötä muut kuin niiden isäntä. Kanan- ja sianluut pannaan roskiin, eikä nuotioon tahi esille, etteivät koirat syö niitä. Koirat pidetään kytkettynä. Tämä sääntö on ehdoton.
 • Lapset saavat juosta vapaana leirissä, kunhan vanhemmat katsovat niiden perään. Puukot ja veitset tulee pitää poissa lasten ulottuvilta.
 • Marshalin toimisto ei ole lasten leikkipaikka.

Vierailu leirissä

Vierailijoita saa tulla leiriin vain silloin kun leiri on kävijöille auki. Muuna aikana pitää marshalilta kysyä lupa. *Vierailta toivotaan ajan hengen mukaista vaatetusta.*

Muu järjestys

 • Leirissä ei sitten ole juuri rauhaa. Yötä myöten möykätään ja lauletaan. Unihäiriöiset nukkukoot metsässä tai kotona.
 • Jokeen ei sovi hyppiä tarkastamatta onko paikalla piilokiviä tahi muita vaaroja.
 • Lainatut varusteet on palautettava puhtaana ja kunnossa.

Show day

 • Kaikkien toivotaan osallistuvan show day -päivän yleisöohjelmiin, jotta kunta ottaisi meidät mielellään vastaan seuraavanakin vuonna.
 • Show dayn aikana klo 14-18 kaikenlainen tulenteko on kielletty.

Vakuutukset

 • COWS ry:n jäsenillä on leirillä voimassa COWS ry:n hankkima tapaturmavakuutus. Yhditykseen kuulumattomat ovat leirillä omalla vastuullaan.

Leirillä saa olla hauskaa!

Jokainen sitoutuu näihin käskyihin ilmoittautuessaan leirille. Sääntörikkomukset tullaan käsittelemään kurinpitoelimessä tapauskohtaisesti. Pahimmassa tapauksessa rangaistuksena voi olla leiristä poistaminen.

Ilmoittautuminen tapahtuu täällä!