Lucky Gambler Saloon!

Lucky Gambler julkisivu, Rendevous 2014 (Kuva: © Weasel).

Lucky Gambler sisätilat, Rendevous 2014 (Kuva: © Weasel).

Kuten Amerikan uudisraivaajien nousukaskaupungeissa yleensäkin, niin myös Rootsinpyhtään Two Horse Townin viheliäisessä telttakylässä ensimmäinen kiinteää rakennusta muistuttava pytinki on tietenkin saluuna, tällä kertaa lennokkaan uuden lännensarjan Hell On Wheelsin hengessä.

Benton, Wyoming, Union Pacific rautatien varrella 672 mailia Omahasta itään. Benton oli nousukaskaupunki joka oli olemassa vain kolme kuukautta heinäkuusta syyskuuhuun 1868. Tämän telttakylän asukasluku oli jopa 3000 henkeä ja siellä oli 25 saluunaa ja viisi tanssisalia. Denver Public Library, Western History & Genealogy Digital Collections.

Two Horse Townin saluuna, nimeltään Lucky Gamblers, tarjoaa pelottomille pellonraivaajille, toiveikkaille turvenuijille ja siekailemattomille seikkailijoille viehätyksiä, viihdytyksiä, virvokkeita ja uhkaliaita pelejä. Tähän maineikkaaksi tunnettuun saluunaan saapuminen tiettömien taipaleiden yli on mitä kannattavin retki; mittaamaton matkakaan ei ole kohtuuton erämaiden ainoaan kiihoittavaan keitaaseen pääsemiseksi. Täällä naiset ovat kauniimpia, virvokkeet väkevämpiä ja talon korttipakan ässät taatusti merkitsemättömät.

"The Rambler" -saluuna Nevadan Riepetownissa joka oli lähestulkoon täsmälleen saman kokoinen kuin kuuluisuuteen pyrkivä "Lucky Gambler"

Viehätyksiä, viihdytyksiä, virvokkeita ja uhkaliaita pelejä!

Noiden loputtomien preerioiden ylitse, suurella vaivalla, ja mitään kustannuksia kaihtamatta, ovat saluunanpitäjämme vankkureillaan rahdanneet kaupunkiin upouuden rulettipöydän. Sen vihreällä veralla, joka hakee vertaistaan, ja jonka norsunluiset pelimerkit ovat valkoiset kuin naisen iho, syntyvät verrattomat voitot ja taatut tulokset hiellä ja vaivalla hankittuja pelipanoksianne vastaan! Siitä menevät pelinhoitajamme vaikka  hir  vakuuteen!

Mielenne kiihotukseksi esittelemme vielä kuvan Hell On Wheels - sarjan leirinäkymästä, olkaa hyvät!

Hell On Wheels tv-sarjan saluuna ja leirinäkymä