Jälleen on se aika vuodesta kun urheat uudisraivaajat lähtevät Rootsinpyhtään rajaseudulle jälleenelämään lännen valloitusta ja sivistyksen viemistä punanahkojen keskuuteen.

Tiedotettakoon, että leirissä pidetään suuri ja tapahtumarikas koko yhdistyksen ja kaikkien jäsenten rendezvous-juhla sekä aktiviteettipäivä sunnuntaina 10.6. johon kannattaa saapua jokaisen intiaanin, buckskinnerin, shootistin, kuin city slickerin!

C.O.W.S. SPIRIT OF THE GAME
10.6. SUNNUNTAINA KLO 10-02!

C.O.W.S. yhdistys toivoo hallituksen johdolla kaikki jäsenet mukaan tähän Frontier-juhlaan, jonkalaista ei ole aiemmin järjestetty. Tavoitteena on tehdä tästä toistuva traditio ja kaikki jäsenet kokoava Old West teema- ja tapahtumapäivä.

Teemana on Spirit of the Game, jonka hengessä järjestetään päivän aikana Old West -henkistä ohjelmaa, sekä kaikille osallistujille yhteinen juhlava Frontier Dinner! Illemmalla saluunassa esiintyy suoraan Yhdysvaltain vuoristoseudulta saapuva perinteisen amerikanmusiikin ammattiorkesteri TOWN MOUNTAIN! Varoitamme että kauempaa saapuvat pientilalliset saattavat haluta varata maanantain rokulipäiväksi jo etukäteen, sillä tarjoilu, ohjelma sekä pelipöydän voitot ovat ennenkuulumattoman runsaat! Paras puku palkitaan, joten kannattaa pukeutua parhaimpiin frontier-vetimiinsä!

Klo 10-14, Päivä alkaa aamupäivällä Buckskinner Suomen mestaruuskisoilla. Kisaa voi seurata Ruotsinpyhtään ampumaradalla ja mustaruutiaseisiin on mahdollista tutustua kisan jälkeen.

Klo 13-14, Little white church on the hill! Bluegrass-festivaalin kirkkokonsertti, esiintyjinä festivaalin parhaimmat yhtyeet ilmaiskonsertissa Ruotsinpyhtään kirkossa.

Klo 14-15, CAS laji- ja ase-esittelyjä leirissä, sekä tutustutaan kaikkiin lajin hienouksiin osaavien esittelijöiden johdatuksella.

Klo 15-16, Old West joukkuekisa vanhan lännen teemaan, sekä naisten viktoriaaninen jousiammuntakisa (puku viktoriaaninen, krinoliini tms.). Palkintoja voittajille.

Klo 16-17, Mountain music tanssiopetus sekä paras pukukilpailun voittojen jako. Palkintoja voittajille.

Klo 17-18, Frontier Dinner. Omat astiat ja ruokailuvälineet mukaan!

Klo 18-20, Lucky Gamblers saluunan pelipöydät ovat auki. Palkintoja voittajille.

Klo 20-, Town Mountain -yhtye North Carolinasta esiintyy saluunassa.

Juhlaan osallistuminen edellyttää asianmukaista historiallista asua (CAS kisa-asu kelpaa) sekä sitovaa ennakkoilmoittautumista 25.5. mennessä! Ilmoittautumisen voi tehdä täällä. Osallistujien on lunastettava yhden tai useamman vuorokauden leiripassi.

Lucky Gamblers Saloon!

Kuten Amerikan uudisraivaajien nousukaskaupungeissa yleensäkin, niin myös Rootsinpyhtään Two Horse Townin viheliäisessä telttakylässä ensimmäinen kiinteää rakennusta muistuttava pytinki on tietenkin saluuna, tällä kertaa lennokkaan uuden lännensarjan Hell On Wheelsin hengessä.

Benton, Wyoming, Union Pacific rautatien varrella 672 mailia Omahasta itään. Benton oli nousukaskaupunki joka oli olemassa vain kolme kuukautta heinäkuusta syyskuuhuun 1868. Tämän telttakylän asukasluku oli jopa 3000 henkeä ja siellä oli 25 saluunaa ja viisi tanssisalia. Denver Public Library, Western History & Genealogy Digital Collections.

Kaupungin uusi saluuna, nimeltään Lucky Gamblers, tarjoaa pelottomille pellonraivaajille, toiveikkaille turvenuijille ja siekailemattomille seikkailijoille viehätyksiä, viihdytyksiä, virvokkeita ja uhkaliaita pelejä. Tähän tulevaisuudessa takuuvarmasti maineikkaaksi tunnettuun saluunaan saapuminen tiettömien taipaleiden yli on mitä kannattavin retki; mittaamaton matkakaan ei ole kohtuuton erämaiden ainoaan kiihoittavaan keitaaseen pääsemiseksi. Täällä naiset ovat kauniimpia, viski väkevämpää ja talon korttipakan ässät taatusti merkitsemättömät.

"The Rambler" -saluuna Nevadan Riepetownissa joka oli lähestulkoon täsmälleen saman kokoinen kuin kuuluisuuteen pyrkivä "Lucky Gambler"

Viehätyksiä, viihdytyksiä, virvokkeita ja uhkaliaita pelejä!

Noiden loputtomien preerioiden ylitse, suurella vaivalla, ja mitään kustannuksia kaihtamatta, ovat saluunanpitäjämme vankkureillaan rahdanneet kaupunkiin upouuden rulettipöydän. Sen vihreällä veralla, joka hakee vertaistaan, ja jonka norsunluiset pelimerkit ovat valkoiset kuin naisen iho, syntyvät verrattomat voitot ja taatut tulokset hiellä ja vaivalla hankittuja pelipanoksianne vastaan! Siitä menevät pelinhoitajamme vaikka hir vakuuteen!

Showday avajaisjuhla 10.6. sunnuntaina!

Tiedotettakoon, että tämän lännen valloituksen ja kaupungin uudelleen perustamisen kunniaksi saluunassa pidetään suuri ja tapahtumarikas avajaisjuhla 10.6. sunnuntaina, johon kannattaa saapua niin intiaanin, buckskinnerin, kuin city slickerin ja jossa esiintyy suoraan Yhdysvaltain idän vuoristoseudulta saapuva perinteisen amerikanmusiikin ammattiorkesteri Town Mountain! Kauempaa saapuvat pientilalliset saattavat haluta varata tulevan työpäivän rokulipäiväksi jo etukäteen, sillä pelipöydän voitot ovat ennenkuulumattoman runsaat! Lisää tietoa luvassa myöhemmin.

Mielenne kiihotukseksi esittelemme vielä kuvan Hell On Wheels - sarjan leirinäkymästä, olkaa hyvät!

Hell On Wheels saluuna ja leirinäkymä