Territorion rauha rikkoutuu vuonna 1713 kun rajan yli hyökkäävät tulokkaat ratsastavat syvälle rajan yli. Vihamieliset kohtelevat väestöä huonosti ja vievät nuoria ja lapsia pakkotöihin sekä sotilaiksi, jalkavaimoiksi ja orjiksi. Vuonna 1721 syntyy lopulta rauhansopimus ja yksimielisyys vihamielisyyksien lopettamisesta, mutta aluemyönnytyksiltä ei vältytä.

Vuonna 1743 itäisten territorioiden alueelle pysyvämpää asutusta rakentaneet uudisasukkaat joutuvat jättämään raivaamansa metsät, kyntämänsä pellot ja rakentamansa kotimökit vuosikymmeniksi vihamielisten heimojen vyöryessä jälleen territorioon ryöstäen ja hävittäen asutusta. Tällä kertaa joudutaan jälleen tekemään aluemyönnytyksiä. Uusi raja muotoutuu Ten River -joen mukaisesti ja Rootsinpyhtäästä tulee rajaseudun viimeinen etuvartio. Kuluu vuosikymmeniä. Rauhattomuuden vuoksi seutu autioituu ja rajan takana avautuu enää suuri tuntematon, jonne vain harvat turkismetsästäjät ja kullankaivajat uskaltautuvat riistan tai luonnonvarojen löytämisen toivossa.

Vajaan sadan vuoden kuluttua vuonna 1809 rauha rikkoutuu jälleen. Rajantakaiset ovat koonneet voimansa ja rajaseudun rauha on jälleen vaarassa...