Rootsinpyhtään Ole Frontier Rendezvous
Vuoden 2005 lännenharrastajien päätapahtuma Rootsinpyhtään Ole Frontier Camp Out järjestetään 3-12.6 Ruotsinpyhtään Ruukin alueella, n. 100 km Helsingistä itään. Luvassa on koko viikon weekend-to-weekend leiri joka huipentuu valtaisaan iloitteluun Ruotsinpyhtään Bluegrass ja OldTime music festareiden kanssa.

Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

Usein Kysytyt Kysymykset:

Mikä ihme juttu tämä on?

Ole Frontier leiri on kaikille Pohjois-Amerikan rajaseutujen historiasta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä asutaan ja eletään 1700-1900 lukujen esikuvien mukaisesti, sekä järjestetään työpajoja ja esityksiä aiheesta kiinnostuneille.

Miksi sinne kannattaisi tulla?
Mikäli haluat nähdä jotain mitä et joka päivä näe, tai koet että tässä on sitä mitä olet aina halunnut!

Kuka leirin järjestää?
Suomen Bluegrass yhdistys, Ruotsinpyhtään kunta ja Cowsin Buckskinners jaosto, sekä joukko yksittäisiä harrastajia.

Mitä leireily maksaa?
Leirimaksu pyritään pitämään nimellisenä. Tarkemmat maksut julkaistaan kun tiedetään leirin tulevat kustannukset.

Onko tämä jokin rahastus?
Ei todellakaan. Mikään taho ei tule saamaan penniäkään leirimaksuista, vaan kaikki maksuina kerättävä raha käytetään leirin suoriin kuluihin.

Koska leiri on, ja milloin sinne kannattaa tulla?
Leiri alkaa kesäkuun 3 päivä perjantaina ja kestää aina sunnuntaihin 12 päivään asti. Sinne kannattaa tulla jo tuona perjantaina kolmantena päivänä.

Missä leiri on?
Leiri järjestetään Ruotsinpyhtään Ruukin alueella, n. 100 km Helsingistä itään valtatietä 7 (E18) Loviisan ja Kotkan välissä. http://www.ruotsinpyhtaa.fi/

Voiko leirissä vain vierailla?
Tottahan toki, ja kannattaakin, mutta leiri on yleisölle avoinna vain tiettyinä ajankohtina jotka selviävät ohjelmasta.

Tarvitseeko minun olla jonkin yhdistyksen jäsen jos tule leirille?
Ei todellakaan, jos aikomuksesi on "leireytyä" on ehtona että asustuksesi ja asumuksesi on ajan henkeen sopiva.

Ketä leirille on tulossa?
Cowsin Buckskinners jäsenistöä, intiaani-, trapper-, mountainmen- sekä cowboy harrastajia.

Voinko tulla mukaan vaikka en tunne ketään?
Tottakai olet tervetullut!

Mitä leirillä tehdään?
Leirillä järjestetään ajan henkeen sopivia aktiviteettejä ja kisoja. Tarkempi leiriohjelma julkaistaan lähempänä leiriä. Suurin ohjelma on kuitenkin itse leireily, asuminen ja eläminen menneen ajan tavoin.

Missä siellä majoitutaan?
Ajan henkeen sopivissa teltoissa, majoissa ja laavuissa.

Miten siellä peseydytään?
Peseytyminen tapahtuu luonnon oloissa joessa tai muutan, mutta leiriläisille on käytössä myös sauna tarpeen mukaan joen rannalla.

Miten siellä ruokaillaan?
Jokainen leiriläinen vastaa pääasiassa omasta ruokailustaan mutta voi olla että leiriläiset järjestävät myös muutamia yhteisiäkin ruokailuhetkiä. Pääsääntöisesti ruokailussakin pyritään "ajan henkeen".

Miten minun pitäisi pukeutua leirille?
Ajan henkeen sopivasti, esikuvina voit ajatella olevasi cowboy, cowgirl, trapperi, inkkari, turpeenpuskija, maanviljelijä, yms. mitä tahansa Wanhassa lännessä olisi ollut.

Mitä minun kannattaa pakata mukaani?
Vähintään tarvitset: Sopiva asustus, nukkumavälineet (huopia, taljoja tai makuupussi, ruokailuvälineet, ruuanlaittoastiat. Mahdollisesti asumus. Tarkempi pakkkausvinkkilista julkaistaa myöhemmin.

Voiko majoittautua asuntoautossa tai nykyaikaisessa teltassa?
Sekin varmaan on mahdollista mutta näille "nykyaikaisille" on oma paikka jossain hiukan sivummalla. Asiasta lisää näillä sivuilla.

Onko tämä osa bluegrass festaria?
Kyllä leirin aikana tullaan varmaankin kuulemaan vanhaa musiikkia ja varsinainen leiri huipentuu viimeiseen viikonloppuun jolloin varsinainen Bluegrass-Festivaali on.

Mitä on Cowboy ammunta?
Ajan henkeen pukeutuneet ja varustautuneet kilpailijat kisaavat aikaa vastaan erilaisissa ammuntatehtävissä. Katso lisää COWS.

Olen alle 18-vuotias, voiko tulla leirille?
Totta kait voit tulla!

Voinko tuoda lapset mukanani?
Tottahan toki ja suotavaa se olisikin, mutta heidän peräänsä kannattaa katsoa, sillä leirillä on saatavilla mitä erilaisimpia teräaseita ja muita yllätyksiä!

Voinko tuoda koiria mukanani?
Totta kai, mutta varaudu siihen että koirat ovat yleensä vapaana ja saattavat ottaa toisistaan mittaa. Mutta kaikki ns. "tappajakoirat" jätetään mieluummin kotia!

Voinko tuoda hevosen mukanani?
Kyllä sekin lienee mahdollista mutta varaudu itse tuomaan tarvittavat heinät yms. hevoselle tarpeelliset. Paikalla ei ole varsinaista tallia, eikä hevosaitauksia.

Tahtoisin tulla tapahtumaan myymään tuotteitani/markkinoimaan palvelujani, mitä se maksaa, ja miten se onnistuu?
Sekin onnistuu ottamalla yhteyttä Suomen Bluegrass yhdistykseen ja sopimalla peliehdot!

Onko tämä Cowsin tapahtuma?
Tämä ei yksistään ole Cowsin tapahtuma eikä järjestämä, vaikkakin Cowsin Buckskinners jaosto on mukana toteuttamassa muiden kanssa yhdessä tätä upeata tapahtumaa.

Eikös Rende pitänyt olla Heinäkuussa Mäntyharjulla?
Jo viime kesänä sovimme järjestävämme leirin Bluegrass-festareiden yhteyteen. Talven aikana COWS on tutkinut mahdollisuutta järjestää yleisötapahtuma, ja historiallinen leiri myös Mäntyharjulla. Pienistä alkuvaikeuksista huolimatta Mäntyharjullakin luultavimmin tullaan järjestämään tapahtuma Heinäkuussa. Mäntyharjun leiristä parhaiten tietää COWS-yhdistyksen hallitus.

Lisää tietoa historiallisesta leireilystä ja Ole Frontier -leirista sivuilla rende.kantri.net